Поддръжка на климатик- необходимо е веднъж месечно да почиствате филтрите на климатика.

Профилактика на климатика-поне веднъж годишно се изисква профилактика на кондиционера, която се извършва от техниците, монтирали климатика. Профилактиката е свързана с поетата от нас гаранция и се заплаща допълнително от клиента.

Монтаж на климатик - монтажа се извършва от квалифицирани монтажни групи, в противен случай не важи гаранцията на климатика.

Стандартен монтаж за стенни сплит системи-стандартен монтаж е тогава, когато не са необходими алпинистки способности. При него външното тяло се разполага на достъпно място, дължината на тръбният път не надвишава 3 метра и не се вкопава тръбният път в стените или полагат PVC канали. Извършваните услуги извън стандартният монтаж се заплащат отделно от клиента.

Миризма в климатика-необходимо е да се извърши профилактика на климатика.

Климатика духа хладно- нито топло, нито студено-необходимо е да се извърши профилактика на климатика. Предполагаем проблем- недостиг не хладилен агент/фреон/.

Чувате шум от климатика- по време на работа или в покой, от климатика може да чуете свистящ или гърлен звук. Той се поражда от циркулиращия в системата фреон. По време на работа може да се чуе пукане. То се дължи на на топлинното разширение или свиване на кутията. Тези звуци не бива да ви притесняват.

Климатикът не работи:
Проверете дали е включен в захранващата мрежа?
Проверете дали не е спрял тока?
Проверете дали не е изгорял предпазител?
Пробвайте да го изключите от ел.захранването за 10-15 минути и после да го включите пак. Ако няма повреда той ще заработи отново.

Климатикът не охлажда
Проверете филтрите.
Махнете евентуални прегради пред входа и изхода на климатика?
На колко градуса е зададено дистанционното управление?
Затворихте ли вратите или прозорците?
Имайте предвид, че допълнителни уреди и хора също отдават топлина.

Защо инверторен климатик?- Инверторният климатик има по дълъг живот, работи до -25 градуса по Целзий външна температура, 45% е по-икономичен и е по безшумен.

 
Изгонете мравките от дома си Две и половина супени лъжици гореща вода се разтварят 1 лъжица захар и...
К-стъклото То е нищо повече от обикновено флоатно стъкло с нанесен по метода на ...
Чиста фурната Не е трудно да почистите фурната на печката ако използвате амоняк....

Здравни новини

Реклама