Диета Master Cleanse

Диетата Master Cleanse е широко известна в САЩ и Канада. Тя е доста ползвана от холивудските звезди. Като цяло тя се състои от прясно изстискан лимонов сок, лют червен пипер, кленов сироп и вода. Master Cleanse е прочистваща диета, действа бързо и се отслабва значително.
С тази диета можете да отслабнете между 5 и 10 килограма за десет дни.
Известна е още като диетата с кленов сироп и можете да я прилагате три – четири пъти годишно. Цикълът й е 10 дена и не повече. Ако искате да я повторите трябва да има пауза от месец между двата цикъла.

През първите три – четири дни е възможно да получите замаяност и вялост, това е от активното изчистване на организма от токсините и вредните вещества. Диетата е вид филтър за тях.

Важно!!! Тази диета е доста крайна и агресивна за организма – поставя го в шоково състояние, затова се прилага само от здрави, консултирани с лекар хора.

През цялата диета не трябва и не е позволено да се консумира нищо друго освен долу посоченото:
Основните хранения се заменят с точно приготвена напитка от кленов сироп, лимонов сок и вода. За да се приготви тази напитка ви трябват:
* 2 супени лъжици оригинален канадски кленов сироп (важно е да е с канадски произход);
* 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок;
* 1 щипка (1/4 лъжица) джинджифил на прах или лют червен пипер за подобряване на метаболизма и циркулацията;;
* 300 мл. топла или студена вода по избор.

Всички съставки се разбиват до получаване на еднородна смес.

За постигане на желаните резултати трябва да консумирате от 6 до 12 чаши (между 2 и 4 литра) дневно от тази напитка. Когато почувствате глад или замаяност е добре да пийвате по една чаша. С тази напитка снабдявате организма с необходимите витамини и минерали. А липсата на протеини в диетата ще подобри и засили изхвърлянето на токсините от тялото.

Захранване

Всяко захранване поради каквато и да е причина трябва да става постепенно и плавно. Започва се с малки количества "не тежка" храна.

Йо – йо ефект

За да го няма този ефект трябва да замените едно или две хранения на ден с напитката от кленов сироп. Сами ще си прецените колко точно хранения ще замените, всичко е строго индивидуално. Как? Така вие ще продължите изчистващият ефект на диетата. Освен здравословен ефект за тялото вие и отслабвате. Ако сте решили да продължите с нея като заменяте хранения действайте така до един месец.
След това идва третия етап на прочистване – еднодневна програма. Или един ден от седмицата сте на напитката от кленов сироп за месец.

 
Калориите в ябълките Една средно голяма ябълка съдържа 80 калории. Ябълките са страхотна...
Храна против мазнините След безбройните яйца, пилешки гърди, риба тон и протеинов шейк,...
Лимонена диета Първи ден Пие се сутрин на гладно сок от един лимон с чаша вода; Втори...

Реклама