Отслабване без диета

Време за хранене

Задайте на таймер 20 минути, в които да се нахраните. Яде се бавно, а не бързо. Това е един от най-добрите навици за отслабване без сложен план за диета. Дъвчете всяка хапка бавно и внимателно – вкусете храната. Така няма да преядете, понеже мозъкът ви ще има достатъчно време да блокира това.

Спете повече

Всеки допълнителен час в сън може да ви помогне да свалите до 3 килограма за година казва Мичиганския университет, ако поемате 2500 калории дневно. Съня регулира апетитът – там е разковничето.

Яжте повече зеленчуци

Сервирайте си три вида зеленчуци на вечеря и така ще ядете повече полезни и разнообразни неща, без наистина да се опивате да го правите. Яденето на плодове и зеленчуци е чудесен начин за отслабване, защото високото съдържание на фибри и вода ви зареждат с по-малко калории и повече ситост.

Супата маха килограми

Супата е особено удобна в началото на храненето, тъй като засища и бори апетитът ви. Има такова разнообразие от супи, така че не му мислете за това. Започнете с по- ниско съдържание на натрий като бульон или консервирана супа, добавете пресни или замразени зеленчуци и оставете да къкрят. Пазете се от крем супи, които могат да бъдат с високо съдържание на мазнини и калории .

Пълнозърнести храни

Пълнозърнестите храни като кафяв ориз, ечемик, овес, елда и пълнозърнеста пшеница , също се класифицират в стратегията ви за отслабване. Те ще Ви помогнат да ядете по-малко калории и да подобрите вашия профил на холестерола също. Пълнозърнестите храни сега са в много продукти, включително вафли, кори за пица, английски кифли, паста и т.н.

Малки номера дрехи

Дръжте любимата си стара рокля, пола или джинси пред очите ви всеки ден. Да, това е за мотивация. Нека това бъде вашата цел за постигане.

Намалете захарта

Заменете една напитка съдържаща захар с вода или сода с нулеви калории и ще избегнете около 10 супени лъжици захар. Добавете лимон, мента или замразени ягоди за вкус и забавление.

Използвайте висок и тънкостенна чаша

Това е трик така ще приемате 25%-30% по – малко течни калории. Визуалната измама може да ни подведе да консумираме повече или по-малко.

Ограничете употребата на алкохол

Когато ви се налага да употребите алкохол нека да е само на наздравици, след това го заменете с вода или нискокалорична напитка като газирана вода. Алкохолът има повече калории на грам от въглехидрати или протеини.

Пийте зелен чай

Пиенето на зелен чай може да бъде и добра стратегия за отслабване. Някои проучвания показват, че той може да накара организма да гори калории, вероятно чрез действието на фитохимикали, наречени катехини.

Яжте у дома

Яденето на домашно приготвени ястия е добър избор за тази цел. Готовите храни са бъкани с калории, които освен като килограми се трупат и като лош холестерол.

Пауза на храненето

Храненето с пауза, за да обмените някоя друга дума в разговор или да се вслушате в нещо е чудесно нещо за стомахът ви, на който му давате време да работи нормално и на мозъкът ви, който ще ви сигнализира кога е време да станете от масата без да преядете.

Горете 100 калории повече

Отслабнете 10 килограма за една година без диета чрез изгаряне на допълнителни 100 калории всеки ден. Опитайте едно от следните дейности:

* Разходка една миля, около 20 минути.

* Работете в градината си с цветя в продължение на 20 минути.

* Косете ливадата за 20 минути.

* Чистете къщата си в продължение на 30 минути.

* Бутайте нещо си продължение на 10 минути.

 
Билките и отслабването Напълняването е хронично заболяване, което се дължи на множествени...
Пълнее ли се от тестените храни Проф. д-р Донка Байкова, заместник-председател на Българското научно ...
6 често допускани грешки при свалянето на килограми При спазването на диета вниманието ни се фокусира главно върху това, ...

Реклама