Здравословно хранене по време на празниците

Как да се яде, пие и весели – без никакво съжаление – по празниците е много ценно нещо. Защото именно тогава всички прекаляват със всичко вредно и липсва полезното за здравето.
Пазете се от тези лоши навици по време на почивката ви и прочете по – долу полезните съвети за това как да сте здрави през целия сезон.

Лоши празнични навици: Пропускане на фитнеса
Решение: Вие не трябва да бъдете непременно в залата, за да горите калории. Ако не можете да запазите обичайната си схема на тренировки сега, вървете пеша малко повече – направете някоя друга обиколка на квартала допълнително.

Лоши празнични навици: Отървете се от стреса
Решение: Направете си списък със задачи, които трябва да свършите. Много от тях са достатъчно малки, за да ги отхвърлите или забавите. Не си давайте зор. Ако ябълковия пай е купен от съседната пекарна, а не е домашно направен – на никой няма да му пука. Прехвърлете фокуса си далеч от вас самите, това неутрализира стресът.

Лоши празнични навици: Преяждането
Решението: Вкарайте в празничното меню белтъчини с ниско съдържание на мазнини. Традиционните храни са пълни с нездравословни наситени мазнини. Пуйка вместо свинско, примерно.

Лоши празнични навици: Насърчаване на простудните заболявания
Решение: Това е вярно, пътуването до родните ви места по празниците може да отслаби вашата имунна система и да ви атакуват стотици вируси, микроби и бактерии. Затова запомнете, когато пътувате с обществен транспорт (автобус, влак, самолет) не си пипайте очите, устата и носа. Точно така се предават заразите.

 
Витамините Витамините са органични вещества, необходими за живота. Те са от...
Диета за покачване на мускулна маса Примерно меню за покачване на маса. Можете да замените някой от храни с...
1800 калоричен хранителен план за мъже Това е един прост хранителен план от 1800 калории на ден. Който включва...

Реклама