Митове за суплементите

Хранителни добавки са продукти, които са предназначени да допълват нормалната диета и които съдържат съставки, като витамини, минерали, билки, аминокиселини и растителни продукти. Когато се комбинират с правилна диета и тренировка, те могат да катализират вашия прогрес.
За съжаление, добавките са сложна работа. С хиляди продукти на пазара, това си е почти загубена кауза, да откриете кои от тях си струват.
Сред тях се ширят доста митове за ползите и недостатъците им, затова нека видим, кои са най – честите митове за суплементите сред трениращите:

Губите ако не взимате добавка "Х"
Повечето компании с нова хранителна добавка използват тази продажбена техника, за да примамят трениращите да купуват продуктът им. Да изхарчите доста пари за свръх претенции още преди тази добавка да се е доказала във времето. Експертите казват ако една добавка се е задържала на пазара над 4 г. тогава си струва да си дадете парите за нея.

Ако опаковката е готина, то тогава трябва да работи
Някои компании за хранителни добавки прекарват повече време в проучване на техники за опаковане с цел примамване на клиенти, отколкото предлагане на качествен продукт. Проучете продукта и неговото действие преди да го закупите и не се водете от външния вид на опаковката. Все пак не опаковката вае тялото ви, нали?!

Новата версия е винаги по – добра от старата
Компаниите подновяват продуктовите си линии с цел по – големи продажби – маркетингова стратегия и нищо повече. Рентабилността на старият продукт не е добра и те правят нов. Но, старият продукт не губи ефикасността си само, защото има нова негова версия.

Каквото пише на бутилката е в бутилката
Това, което виждате не винаги е това, което получавате. За почти всички компании за хранителни добавки има разлика от 10%, което означава, че получавате с 10% по – малко или 10% повече от същността на продукта.

Евтините цени означават по – добра сделка
Както всичко в живота, няма такова нещо като безплатен обяд, и ако изглежда твърде хубаво за да е истина... най – вероятно не е. Затова не очаквайте да намерите висококачествен продукт на евтини цени.

Собственика на магазина знае най – добре
Дори и да има по – добър качествен продукта на рафта, понякога ще ти препоръча продукт, който в магазина е с най – добра печалба или надценка, а не е най – качествен. Все пак е търговец, а не хранителен консултант. Имайте го в предвид.

Добавките са безопасни, защото те са естествени
Само защото можете да ги купите в местния магазин за здравословни храни, не означава, че в тях няма синтетика, изкуствени подсладители или ниско качествени съставки. И това да ви доведе до ред здравословни проблеми, затова преди да започнете да приемате хранителни добавки, винаги се консултирайте с лекар.

 
L-carnitine Историята на L-карнитина започва от 1905 г., когато е извлечен за първи...
Макробиотична диета на д – р Саген Ишизука Какво е макробиотично хранене? Тези, които се интересуват от сваляне...
Фибрите Фибрите, известни още като „влакна” или „нишки”, трябва да...

Реклама