Най – важните суплементи за мъже

Бор за протекция на простатата
Мъжете с високи нива на прием на бор са с 65% по – малко вероятно да развият рак на простатата, отколкото мъжете с по – ниски нива, проучванията показват.
Колко? 3 милиграма (мг) на ден.
Съвет: Ако не можете да го намерите в аптечната мрежа или не искате да го взимате под тази форма, яжте стафиди и бадеми.

Калций за укрепване на костите
Повечето мъже не получават препоръчителната доза от 1000 мг калций на ден (чаша мляко има 300). Мъжете с най – висок прием на калций тежат по – малко средно от мъжете, които приемат по – малко.

Колко? По 1200 мг калциев цитрат половина сутринта, половината през вечерта, за да се оптимизират усвояването. Избягвайте коралов калций, който може да бъде пълен с примеси.
Съвет: Ако ядете по три порции млечни продукти на ден, няма да имате нужда от добавка калций.

Хром за предотвратяване на диабет
Можете да го знаете като добавка за растеж на мускулна маса, но ако сте с наднормено тегло или има диабетик в семейство ви е хубаво да взимате хром. Той е един от най – добрите неща, които можете да направите, за да запазите нивата на инсулина на мястото си.
Колко? 35 микрограма (мкг) на ден.
Съвет: Ако вече сте диабетик, попитайте Вашия лекар за дозата.

Коензим Q10 за увеличаване на енергийната сила
Вашето тяло произвежда коензим Q10, той помага на клетките да управляват снабдяването на тялото с енергия. Но тъй като с напредване на възрастта, производството намалява, единственият начин е добавката. Последните проучвания показват, че коензим Q10 може да се бори с рак, болестта на Паркинсон и болестта на Хънтингтън, и може да разрежда кръвта, за да помогне за предотвратяване от сърдечни заболявания. Q10 е пълен със свободните радикали и антиоксиданти, които забавят стареенето.
Колко? Изследователите препоръчват 100 мг на ден.
Съвет: Ако приемате статини (лекарства за понижаване на холестерола), знайте, че те могат да намалят Q10. Консултирайте се с лекар.

Креатин за повишаване на мускулната маса и памет
Изследователи от Медицинския колеж на Уисконсин открили, че мъжете, които са приемали креатин за само 2 до 3 месеца са увеличили мускулната си маса. Австралийски изследователи твърдят, че резултатите от тестовете за паметта и интелигентността са подобрени само след 6 седмици на прием на креатин.
Колко? 5 грама на ден, смесен със суроватка в протеинов шейк за максимална полза.

Фолиевата киселина за да намаляване риска от Алцхаймер
Фолиевата киселина помага за предотвратяване на запушване на артериите и подобрява кръвния поток към мозъка, като поддържа определени нивата на хомоцистеин, аминокиселина, която увеличава риска от образуване на кръвни съсиреци. Високите нива на хомоцистеин са свързани с ранните предупредителни признаци на болестта на Алцхаймер, като деменция и загуба на паметта. Изследователи в Швеция, открили, че пациенти с Алцхаймер имат недостиг на фолиева киселина.
Колко? 500 мкг на ден, което може да помогне на по – ниските нива на хомоцистеин с 18% или повече. Хранителните източници са цитрусовите плодове, боб и обогатени хляб и зърнени храни.
Съвет: Някои хомеопатични медикаменти могат да изчерпат нивата на фолиева киселина.

Глюкозамин за протекция на ставите
За възстановяване на ставите взимайте глюкозамин, изработен от черупките на раци и омари. В 3-годишно проучване на 200 хора със ставни проблеми, публикувано в The Lancet, е показало, че глюкозамина намалява болките в ставите и сковаността с до 25% и помогна да се предотврати прогресията на остеоартрит в коленете. Британският вестник по спортна медицина казва, че 88% от хората със ставни проблеми, имат по лека болка след 12 седмици на лечение.
Колко? 1500 мг на ден. Марките, които съчетават глюкозамин с хондроитин са добър избор.

Омега-3 мастни киселини за защита на сърцето
Омега-3 мастни киселини поддържат кръвното налягане и нивата на триглицеридите ниски и сърцето здраво. Намаляват риска от съсиреци и запушени артерии. Проучванията показват, че мъжете с високи омега-3 нива имат най – малък риск от сърдечно-съдови заболявания.
Колко? За здрави момчета, 1000 мг на ден. Хората със сърдечни проблеми могат да имат нужда от 2000 до 4000 мг. Но се консултирате с Вашия лекар.

Селен за превенция от ракови образувания
"Никое друго хранително вещество не е по – ефективно от селена за предотвратяване на рак", казва д – р Джералд Ф.. По същество той кара раковите клетки да се саморазрушават.
Колко? 200 мкг на ден и повече.

Витамин Е, който забавя ефектите на стареенето
Това е един от най – силните антиоксиданти. Витамин Е намалява риска от определени очни заболявания, сърдечни заболявания, рак и дори болестта на Алцхаймер. А проучванията показват, че той също така намалява мускулните увреждания след тренировка.
Колко? До 400 международни единици (IU) на ден. Можете също така да увеличите приема, като ядете повече ядки и масла.
Съвет: Купете натурален витамин Е (D-алфа токоферол), а неот синтетичния – DL-алфа токоферол.

 
Диета за мускулна маса 2 Това е диета за бодибилдери с тегло 70-80 кг и лесно качват тегло. Ако сте...
L-carnitine Историята на L-карнитина започва от 1905 г., когато е извлечен за първи...
Яйцата До скоро се твърдеше, че яйцата повишават холестерола и водят до...

Реклама